mira og miljøet


Skal vi sammen sætte et grønnere aftryk på miljøet?
Hos mira byggeprodukter A/S vil vi gerne hjælpe vores kunder til at sætte et grønnere aftryk på vores klode.

 

Om mira pj 5110 skaaret min

 

Som en naturlig del af udviklingen for mira, er vi i konstant bevægelse mod at optimere processer og emballager, samt at være på forkant med de nyeste trends og miljøindsatser der findes på markedet. Derfor har vi også introduceret emballage i genanvendt plastik på nogle af vores mest populære produkter.

Når du vælger vådrumsmembranen 4400 multicoat, hjælper du som forbruger med til at opnå en mindre miljøbelastning, da emballagen er udført i plast baseret på industriaffald. Dette gælder ligeledes for inderspanden i vores 4630 aqua-flex 2K membran. Vores spartelmasser x-plan, 6700 cemplan og 6998 betomix quick leveres også i emballage genereret af genbrugsplast. Vores vådrumsmanchetter kommer nu i FSC mærket papemballage. FSC er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift og din sikkerhed for træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder.


mira og arbejdsmiljøet


Vores emballager er generelt udarbejdet med henblik på at skåne håndværkeren mest muligt, og skabe et sundere arbejdsmiljø.

 

 

Derfor er vi gået væk fra de tunge 25 kg. sække, og vores produkter sælges typisk i 5, 15 og 20 kg. poser, dvs. forskellige størrelser der er tilpasset opgavens omfang, alt efter projektet størrelse.

Vores papirposer er endda forsynet med en stærk hank, så selv et byggeprojekt på 3. sal føles mere overkommeligt, når byggematerialerne skal bæres op.

Hank poser 0720 skaaret min

Low Dust

Se efter mærket ”Low Dust” når du vælger vores produkter til støbning, spartling og fliseklæbning. Vores produkter er udviklet så du får mindre støvgener, lettere rengøring og nemmere bearbejdning og fordeling - kort sagt bedre arbejdsmiljø.

Allergi

Husk også at mange af vores produkter er baseret på cement uden sporbart kromindhold, hvilket giver en meget lavere risiko for eksem og allergier.


mira og mærkningerne


Mærkning af produkter

Hos mira har vi fokus på at mærke og deklarere vores produkter, så vores kunder kan være sikre på, hvad produkterne indeholder.

Vores hjemmeside er altid opdateret med de nyeste sikkerhedsdatablade og produktdatablade. Mange af vores produkter er registreret i Nordic Ecolabelling Portal som er en database for byggeprodukter, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri. For mere information omkring brug af mira produkter i Svanemærket byggeri kontakt mira.

 

maerkninger m1 maerkninger ec1

Test for VOC:

Vi har hos mira også fokus på indeklimaet i bygninger og har derfor valgt at teste mange af vores produkter for VOC (Volatile Organic Compounds). Som følge af disse test er produkterne certificeret med det tyske EmiCode mærke og det finske M1 mærke, som er to mærkningsordninger for lavt indhold af VOC.

Hvad er VOC:

De fleste dufte og lugte skyldes VOC’er, som er flygtige organiske forbindelser, der kan være skadelige for vores sundhed og miljøet. Byggematerialer og overfladebehandling er blandt meget andet, nogle af de spillere der afgiver VOC’er. Afgivelsen af stofferne er dog højere, når temperatur og luftfugtighed øges, til gengæld falder niveauerne normalt inden for nogle måneder.

 


 

maerkninger low dust

Low dust er støvreducerede produkter der giver mindre støvgener ved blanding og hånadtering og derved skaber et bedre arbejdsmiljø.

maerkninger c2te s1

C2TE S1 en deformérbar cementbaseret klæbemasse med forbedrede egenskaber, slip-resistens og forlænget åbentid.

maerkninger recycled

Recycling symbolet indikerer procentdelen af genanvendelige materialer der er anvendt i hhv emballage og produkt.